niedziela, 2 listopada 2014

Sałatka z pstrągiem łososiowym i granatem w słodko-kwaśnym sosie :)



Dzisiejsza sałatka to świetny pomysł na lekkie śniadanie lub przystawkę :) 

Jest niezwykle prosta, smaaaaczna i efektowna dzięki połączeniu różnych kolorków :D






Składniki:

- 100g pstrąga łososiowego,

- 3 garście mieszanki sałat, 

- 1 garść świeżego szpinaku,


- 1/2 świeżej, małej, czerwonej papryki,

- 3 łyżki świeżego koperku,

- 5 łyżek ziarenek granatu,

- 3 łyżki oliwy z oliwek (u mnie smakowa z chili),

- 2 łyżeczki ulubionej musztardy,

- 2 łyżki miodu,

- sól i pieprz





Sałatę oraz szpinak płuczemy i lekko suszymy.

Paprykę oraz pstrąga kroimy w cieniutkie paseczki.

Z granatu wydłubujemy ziarenka.

Na talerzu układamy wymieszaną sałatę ze szpinakiem i papryką.

Układamy na to paseczki pstrąga, posypujemy koperkiem i ziarenkami granata.

Całość dopawiam solą i pieprzem, a na koniec polewamy muszardą wymieszaną z miodem oraz oliwą.



SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz