Dzisiejsza sałatka to świetny pomysł na lekkie śniadanie lub przystawkę :)
Jest niezwykle prosta, smaaaaczna i efektowna dzięki połączeniu różnych kolorków :D
Składniki:
- 100g pstrąga łososiowego,
- 3 garście mieszanki sałat,
- 1 garść świeżego szpinaku,
- 1/2 świeżej, małej, czerwonej papryki,
- 3 łyżki świeżego koperku,
- 5 łyżek ziarenek granatu,
- 3 łyżki oliwy z oliwek (u mnie smakowa z chili),
- 2 łyżeczki ulubionej musztardy,
- 2 łyżki miodu,
- sól i pieprz
Sałatę oraz szpinak płuczemy i lekko suszymy.
Paprykę oraz pstrąga kroimy w cieniutkie paseczki.
Z granatu wydłubujemy ziarenka.
Na talerzu układamy wymieszaną sałatę ze szpinakiem i papryką.
Układamy na to paseczki pstrąga, posypujemy koperkiem i ziarenkami granata.
Całość dopawiam solą i pieprzem, a na koniec polewamy muszardą wymieszaną z miodem oraz oliwą.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz